Γιάννης Βρούτσης: Η αίτηση για σύνταξη θα γίνεται ηλεκτρονικά-«Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας»

«Τον Δεκέμβριο του 2012 δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ! Έπρεπε να γίνει στάση πληρωμών»

Γιάννης Βρούτσης: Η αίτηση για σύνταξη θα γίνεται ηλεκτρονικά-«Δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας»

​Τη θέσπιση εθνικού φορέα απονομής συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο φορέας θα απασχολεί εξειδικευμένους εργαζόμενους από όλα τα ταμεία. Σχετική μελέτη διενεργεί το ΚΕΠΕ. Με την σύσταση του φορέα η υποβολή αίτησης για σύνταξη θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Για τα όρια ηλικίας είπε ότι δεν θα θιγούν και συμπλήρωσε πως: «Όσον αφορά τα εφάπαξ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθούν άλλα 10.000».

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι ο φορέας θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό από όλα τα ταμεία και ο ασφαλισμένος δεν θα ξαναπλησιάσει τον ασφαλιστικό του φορέα και θα κάνει ηλεκτρονικά την αίτηση.

Ακόμα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «κανονικά τον Δεκέμβριο του 2012 έπρεπε να γίνει στάση πληρωμών των εφάπαξ, δεν υπήρχε ούτε ευρώ. Γινόταν πλιάτσικο».

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ισχύσει η κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων, απαλλάσσοντας από την ταλαιπωρία εκατοντάδες πολίτες.

Στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του συστήματος, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο του 2014 όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα βλέπουν τα ένσημά τους ηλεκτρονικά, ενώ στο τέλος του 2015 ηλεκτρονικό προφίλ θα έχουν όλοι ��ι Έλληνες και η υποβολή των αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top