Δίωξη σε συνεργάτη του Τσίπρα για τις πλαστές εγγυητικές

«Έχω πέσει θύμα απάτης» απαντά ο Δημήτρης Τζιώτης

Δίωξη σε συνεργάτη του Τσίπρα για τις πλαστές εγγυητικές
Ένας επικοινωνιολόγος, που έχει διατελέσει στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και είχε στρατηγικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές, βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων για τις πλαστές εγγυητικές επιστολές.

Ο λόγος για τον 45χρονο Δημήτρη Τζιώτη, ο οποίος σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, είναι ανάμεσα στους 17 κατηγορούμενους υπόθεσης εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Η εταιρεία Blue Riviera ΑΕ, της οποίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Τζιώτης, πριν από περίπου 2 μήνες αιτήθηκε τη χορήγηση προκαταβολής από το υπουργείο Ανάπτυξης με σκοπό την εκταμίευση ποσού χρηματοδότησης α��ό εγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα κατασκευής ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην Κρήτη.

Για το λόγο αυτό κατέθεσε ως δικαιολογητικό πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 4.730.000 ευρώ που φερόταν να έχει εκδοθεί από την Lloyds Bank στη Μεγάλη Βρετανία. Η εκταμίευση του ποσού της προκαταβολής «μπλοκαρίστηκε» την τελευταία στιγμή, καθώς εξελισσόταν η μεγάλη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Τζιώτης κατηγορείται για κακουργηματική πλαστογραφία και απόπειρα απάτης του Ελληνικού Δημοσίου, που προβλέπει κάθειρξη έως 15 χρόνια.

Τζιώτης: Έχω πέσει θύμα απάτης, θα συνεργαστώ με τις αρχές

Ο Δημήτρης Τζιώτης προχώρησε στην παραδοχή ότι είναι ένας από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση των πλαστών εγγυητικών επιστολών, ωστόσο δηλώνει ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

«Η έρευνα ξεκίνησε και συνεχίζεται και εμείς αυτό που ζητάμε είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Έχουμε βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα και οι αστυνομικές αρχές επιτελούν πολύ καλά το έργο τους» δηλώνει ο 45χρονος επικοινωνιολόγος.

«Έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση του ονόματός μας για τη ζημιά που έχουμε υποστεί. Είμαι θύμα μιας απάτης. Ήταν συγκεκριμένα πρόσωπα που μας πλησίαζαν, λέγοντας ότι εκπροσωπούν μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις αρμόδιες αρχές, με όποιον τρόπο μας ζητηθεί. Κι άλλες εταιρείες έχουν πέσει θύματα. Δεν νομίζω να έχει εξαρθρωθεί ακόμα ολόκληρο το κύκλωμα» σημειώνει ο κ. Τζιώτης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top