Μητσοτάκης: Μειώθηκε κατά 35% το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο

Λιγότεροι κατά 250.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μητσοτάκης: Μειώθηκε κατά 35% το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο

Στις βασικές τομές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε ο υπουργός Κυρ.Μητσοτάκης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην οποία συμμετέχουν οι γενικοί διευθυντές αρμόδιοι για θέματα δημόσιας διοίκησης των κρατών- μελών της ΕΕ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στην αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία, με μείωση κατά περίπου 40% των δομών, με νέα οργανογράμματα τα οποία βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση, στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση του ρόλου των ΚΕΠ, καθώς και στο ζήτημα της διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού, φέρνοντας ως παράδειγμα και το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μάλλον αύριο στη Βουλή για τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σημείωσε ότι καταργείται η στείρα μοριοδότηση μόνο των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) και ότι ενεργοποιούνται οι γραπτές εξετάσεις και η δομημένη συνέντευξη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε επίσης για τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, από το 2010 έως σήμερα, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 35% και που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί και αυτός κατά 250.000 άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top