Καλώς τον δεχτήκαμε: Έφτασε στην Αθήνα ο Κινέζος Πρωθυπουργός

Θερμή υποδοχή στο Ελ.Βενιζέλος από τον Α.Σαμαρά (ΦΩΤΟ)

Καλώς τον δεχτήκαμε: Έφτασε στην Αθήνα ο Κινέζος Πρωθυπουργός

​Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» . Τον κ.Σαμαρά συνόδευε και η σύζυγος του Γεωργία.

enasss.jpgdios.jpg

Όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr ,ο Κινέζος πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ελλάδα, εν όψει των διμερών συμφωνιών ύψους άνω των 6,4 δισ. δολ. που θα υπογράψει με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, οκτώ από τις συμφωνίες, ύψους 4,6 δισ. δολ., αφορούν το ναυτιλιακό κλάδο και συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση από κινεζικούς πιστωτικούς οργανισμούς της κατασκευής πλοίων σε κινεζικά ναυπηγεία που ανήκουν σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες. Οι υπόλοιπες συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία ή τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της στεριάς στον ενεργειακό τομέα, τα ακίνητα, το κρασί, το λάδι κ.λπ.

enas4.jpg

Ο Λι Κετσιάνγκ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αύριο Παρασκευή οι δυο άντρες θα βρεθούν στο Ικόνιο για να εγκαινιάσουν τη συνεργασία COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά προϊόντων της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei στην Τσεχία.

Επίσης, οι κκ Σαμαράς και Κετσιάνγκ θα είναι ομιλητές στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Ο κ. Λι Κετσιάνγκ αναμένεται να κλείσει όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχουν σχέση με το λιμάνι του Πειραιά και να υπενθυμίσει το ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην χώρα μας στους τομείς που αναφέραμε πιο πάνω.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top