Συνάντηση Μητσοτάκη-Σούρλα

«Προτεραιότητα η Διαφάνεια» τόνισε ο γγ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σούρλα

​Με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλα συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο κ.Σούρλας επαίνεσε το έ��γο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στον πυρήνα του εκσυγχρονισμού και της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος και είναι σημαντικό».

«Προωθεί εθνικές πολιτικές αποτελεσματικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης με θεσμούς και πρωτοβουλίες που ενισχύουν τους πολίτες, προωθούν τη διαφάνεια και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς που είναι το μεγάλο και πρωταρχικής σημασίας ζήτημα μέσα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Θέτει τις βάσεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η διοικητική μεταρρύθμιση» πρόσθεσε ο κ.Σούρλας, επισημαίνοντας πως είναι ορατά πλέον τα αποτελέσματα για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον κ.Σούρλα είναι «η δημιουργία του νέου προγράμματος «Διαύγεια» με την οποία ενισχύεται ένας κεντρικός θεσμός αυτός της Διαφάνειας, τον οποίο χρειάζεται η χώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά που η αμφισβήτηση της έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της χώρας».

«Όπως μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι θα προχωρήσουμε για να πετύχουμε το εθνικό καθήκον που έθεσε ο Πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας», κατέληξε ο Γ. Σούρλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top