Τέλος οι «με εντολή άνωθεν» αποσπάσεις, μετατάξεις και μεταθέσεις στο Δημόσιο!

Ξεκινά το μόνιμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων

Τέλος οι «με εντολή άνωθεν» αποσπάσεις, μετατάξεις και μεταθέσεις στο Δημόσιο!
Ένα μόνιμο σύστημα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από διαθεσιμότητα και απολύσεις, σχεδιάζει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης -όπως έχει αναφέρει το STAR- στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας 2014-2016.

Με άλλα λόγια, δημιουργείται για πρώτη φορά μια εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια, που καταργεί το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το “πάντρεμα” των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Το υφιστάμενο χαοτικό σύστημα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων, με “θολά” κριτήρια, πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σταθερό, διαφανή και αντικειμενικό μηχανισμό, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών» , δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,.

Για το σκοπό αυτό -και δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων- το υπουργείο κάνει το πρώτο βήμα, που είναι να συγκεντρώσει και να καταγράψει το συνολικό σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Με σχετική εγκύκλιο που εστάλη σήμερα, επιχειρείται η καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, Αυτοδιοίκησης και ΝΠΔΔ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να ενημερώσουν το ΥΔΜΗΔ το αργότερο έως τις 27 Ιουνίου, για την ύπαρξη τυχόν ειδικών διατάξεων αρμοδιότητάς τους αναφορικά με τη δυνατότητα διενέργειας υπηρεσιακών μεταβολών και συγκεκριμένα απόσπασης, μετάθεσης και μετάταξης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top