Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Ε. Βενιζέλος

Τι ανέφερε ο κ, Βαρθολομαίος για τη συνάντηση με τον Πάπα

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συναντήθηκε ο Ε. Βενιζέλος

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Παναγιώτατε, σας υποδέχομαι με πολλή μεγάλη χαρά στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι η δεύτερη φορά που μας τιμάτε με την παρουσία σας μέσα σε λίγους μήνες. Αυτές τις μέρες παρακολουθήσαμε το εντυπωσιακό οδοιπορικό σας στα Ιεροσόλυμα και στη Ρώμη, τις συναντήσεις με τον Πάπα, το οικουμενικό μήνυμα ειρήνης που έχετε στείλει και την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την Ορθοδοξία και για το Γένος και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ιστορική προσφορά σας. Και με την ευκαιρία των πολύ πρόσφατων ονομαστηρίων σας, σας εύχομαι για μία ακόμη φορά εις πολλά έτη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος υποδεχόμενος τον κ. Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και τη συγκίνησή του, επειδή μέσα σε πέντε μήνες βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει εκ νέου μαζί του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βενιζέλο «έναν παλαιό και πολύτιμο φίλο».

«Στο πρόσωπό σας χαιρετίζω την έντιμον Ελληνικήν Κυβέρνησιν, και μετά τον πρόσφατον ανασχηματισμόν εύχομαι επιτυχίαν, εις το έργον όλων σας, υπό την ηγεσίαν του κυρίου Πρωθυπουργού και την πολύτιμον σύμπραξίν σας και φέρνω από την Μητέρα Εκκλησίαν, εις τον Ελληνικόν λαόν την ευλογίαν, τη στοργήν, την αγάπην, και το ενδιαφέρον της» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην επίσ��εψή του στους Αγίους Τόπους, όπου συναντήθηκε με τον Πάπα, με τον οποίο συναντήθηκε και στο Βατικανόν, «διά μίαν ιστορικήν προσπάθειαν ειρήνης, εις τη Μέσην Ανατολήν».

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε «αυτές οι προσπάθειες όλων μας, θρησκευτικών και πολιτικών παραγόντων, να φέρουν την πολυπόθητη ειρήνη σ' όλον τον κόσμον, αλλά, ιδιαιτέρως, εις την σπαρασσομένη Μέση Ανατολή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top