Μητσοτάκης: δεν επανέρχεται ο 13ος μισθός στο Δημόσιο

Τι δήλωσε για τις απολύσεις στο Δημόσιο και για τις καθαρίστριες

Μητσοτάκης: δεν επανέρχεται ο 13ος μισθός στο Δημόσιο

«Δεν είναι ακριβές ότι επανέρχεται ο 13ος μισθός στο Δημόσιο» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως διευκρίνισε, «συζητάμε να μπορούμε να έχουμε στοχευμένη σύνδεση της παραγωγικότητας με μια μισθολογική επιβράβευση. Είναι τελείως διαφορετικό να λέμε ότι αυτός που επιτυγχάνει τους στόχους θα έχει μια επιβράβευση και να λέμε ότι αυτός που δεν τους πετυχαίνει θα κόβεται ο μισθός του. Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι εκείνοι που θα αξιολογηθούν στο 15% θα απολυθούν ή θα χάσουν το μισθό τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά».

Όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο δήλωσε: «Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων αν σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το στόχο των απολύσεων. Δεν θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι εφικτό. Όταν μεταθέτουμε κάτι στο μέλλον, με την ελπίδα να το λύσουμε τότε, βρισκόμαστε τελικά με ένα πρόβλημα πολύ πιο οξυμμένο. Αυτό μας έχει δείξει η ιστορία».

Για τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στο ζήτημα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, υποστήριξε ότι «η λύση που δόθηκε είναι απολύτως εναρμονισμένη με το σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης , που είχε προβλέψει ότι μπορεί να επανατοποθετήσει λίγο παραπάνω από τους μισούς διοικητικούς υπαλλήλους που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα». Συμπλήρωσε επίσης ότι «όσο τρέχει η διαδικασία της επανατοποθέτησης περίπου δύο μήνες – δεν θα απολυθεί κανείς. Είναι μια σταθερή διαδικασία που ισχύει για όλες τις κατηγορίες των διαθεσίμων», αν και προειδοποίησε ότι «για κάθε “έκπτωση” που κάνουμε σε μία κατηγορία υπαλλήλων, το κενό θα συμπληρωθεί από κάποιους άλλους.

Σχολιάζοντας επίσης το ζήτημα με τις καθαρίστριες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες από αυτές να παραμείνουν στο Δημόσιο. «Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό στον αγώνα οποιουδήποτε εργαζόμενου. Οι γυναίκες που απασχολούντο στην καθαριότητα του ΥΠΟΙΚ έχουν κάνει αίτηση για θέσεις στο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της κινητι��ότητας και κατά συνέπεια δεν έχουν απολυθεί. Κάποιες από αυτές, εφόσον μέσω αυτής της διαδικασίας δεν επανατοποθετηθούν, θα χάσουν τη θέση τους στο Δημόσιο» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top