Οι «καυτές» πατάτες για τον νέο υπουργό Οικονομικών

Επίσημη πρώτη στο Eurogroup της Πέμπτης

Πολλά είναι αυτά που πρέπει να κάνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης καθώς -ήδη- την Πέμπτη αναμένεται να πέσει… στα βαθιά στο Eurogroup.
Οι Ευρωπαίοι θα αναφερθούν στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταρρυθμίσεις, ενώ αναμένεται να ρωτήσουν τον κ. Χαρδούβελη και για όσα ακούγονται για φοροελαφρύνσεις, καθώς ο υπουργός Οικονομικών έχει ταχθεί ανοικτά κατά νέων μέτρων και υπέρ της στήριξης των κοινωνικά αδυνάτων.
Πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου ΥΠΟΙΚ είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, με τις κοινοτικές πηγές να δείχνουν πάρα πολύ ενοχλημένες από την παραίτηση του κ. Θεοχάρη και να περιμένουν απαντήσεις αλλά και τον διάδοχό του, διαμηνύοντας ότι πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη η ΓΓΔΕ.

Παράλληλα, τις πρώτες μέρες του Ιουλίου αναμένεται και η τρόικα στην Ελλάδα με την ατζέντα να περιλαμβάνει τις 97 εκκρεμότητες του Ιουνίου για τη δόση τ��υ 1 δισ. ευρώ αλλά και τα 6 προαπαιτούμενα για την ισόποση δόση του Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top