Σαμαράς:Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη απ'την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού

Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ

Σαμαράς:Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη απ

​«Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση της, και αυτό αποδ��ικνύει τη δύναμη και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού». Αυτό τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός αφού έκανε μια αποτίμηση των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας, τονίζοντας πως στο διάστημα αυτό, ολοκληρώθηκαν πολιτικά 67 νομοθετικά κείμενα και υπήρξε πολιτική συναίνεση σε «αρκετά ακόμα», τα οποία όπως είπε θα κληθεί να διαπραγματευτεί η Ιταλία, αναφέρθηκε στις «τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».

«Πιστέψτε με ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η ανεργία σκαρφάλωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και το 28%, με 60% στα νέα παιδιά, αντιλαμβάνεστε ότι οι δυσκολίες είναι τεράστιες. Και τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, για παράδειγμα εμείς χάσαμε σε αυτά τα τελευταία χρόνια το 25% του εθνικού μας εισοδήματος, αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν παρά μόνο μέσα από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός και το κάθε ελληνικό σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, εξηγώντας πως η ανεργία αρχίζει να πέφτει, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ένα πολυσήμαντο επενδυτικό πλαίσιο για την Ελλάδα και οι πάντες αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Βγαίνει, λοιπόν, πράγματι και η Ελλάδα ισχυρότερη από αυτή την κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ως σημαντικότερη συμβολή της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε., εντόπισε τη «στροφή στη θάλασσα». Όπως είπε ο κ.Σαμαράς οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας κάλυψαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον Ευρωπαίο πολίτη και συγκεκριμένα:

-Την αντιμετώπιση των «κατασκευαστικών ελλειμμάτων» του ευρώ, με κεντρικό ρόλο την προώθηση της Τραπεζικής Ένωσης.

-Την ανάσχεση μετά της ύφεσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

-Την έμφαση στην μετανάστευση, τα σύνορα, την προστασία των συνόρων και την κινητικότητα.

-Τις θαλάσσιες πολιτικές της Ε.Ε.

Σε θεσμικό επίπεδο, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα της Ελληνικής Προεδρίας την υιοθέτηση του Κανονισμού για το καθεστώς και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των ευρωπαϊκών πολιτικών ιδρυμάτων.

Ανέδειξε επίσης, τη σημασία της αλληλεγγύης, με τους νέους κανόνες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top