Το 4% των ανέργων απέρριψε πρόταση για δουλειά το α’ τρίμηνο του ’14

Διαβάστε για ποιους λόγους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Το 4%  των ανέργων απέρριψε πρόταση για δουλειά το α’ τρίμηνο του ’14

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το πρώτο τρίμηνο του 2014 ένα ποσοστό ανέργων που άγγιξε το 4% , απέρριψε κάποια πρόταση για δουλειά, για διάφορους λόγους, όπως απόσταση, αποδοχές και ωράριο!

Τη στιγμή δηλαδή που η ανεργία στους νέους έχει αγγίξει το 56,7 %, στις ηλικίες από 15 έως 24 ετών, υπάρχει ένα ποσοστό, όχι μεγάλο αλλά και όχι ασήμαντο, που αρνήθηκε πρόταση για εργασία, για λόγους είτε οικονομικούς, είτε απόστασης είτε ωραρίου! Για νέους που τους έχουν έρθει εύκολα τα πράγματα στη ζωή τους, κάνουν λόγο, όσοι εργάζονται ή κάνουν περιστασιακές δουλειές.

Στα μέσα μεταφοράς που εξυπηρετούν τους νέους για να φτάσουν στην δουλειά τους πρώτο στη λίστα είναι το ΜΕΤΡΟ, έτσι αρκετοί που ψάχνουν με την εφημερίδα για δουλειά, ρωτάνε αν υπάρχει κοντά στη δουλειά στάση μετρό.

Συγκεκριμένα:

-το 27,7 % δεν έχει απαντήσει θετικά, καθώς ο τόπος εργασίας δεν εξυπηρετούσε

- το 25,6 % γιατί δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές

- και το 23, 4 % γιατί δεν εξυπηρετούσε το ωράριο.

Το ποσοστό που έχει αρνηθεί δουλειά μπορεί να είναι σχετικά μικρό είναι όμως ενδεικτικό για τον τρόπο που σκέπτονται κάποιοι νέοι.

Το σίγουρο λένε οι ειδικοί είναι ότι πρόκειται για μια γενιά που μεγάλωσε με πολλές προοπτικές και ανέσεις, το σκηνικό της κρίσης όμως τους βρήκε απροετοίμαστους.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top