Αποσύρθηκε η διάταξη-σκάνδαλο για τους καταχραστές του Δημοσίου

Τζαβάρας: Να επέμβει η εισαγγελία να δούμε ποιοι ευνοούνται

Αποσύρθηκε η διάταξη-σκάνδαλο  για τους καταχραστές του Δημοσίου
Για περίπου 20 ημέρες ίσχυσε η σκανδαλώδης διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ακύρωνε όποια δίωξη μπορούσε να ασκηθεί στο μέλλον για καταχραστές του δημοσίου χρήματος και εξαιρούσε από όποια ποινική ευθύνη για το αδίκημα της δωροδοκίας όλους τους υπευθύνους ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από το κράτος.

Η διάταξη αποσύρθηκε με νέα διάταξη, ωστόσο αρκετοί έσπευσαν να τη χρησιμοποιήσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμαννουήλ, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για διακίνηση μαύρου χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Τη διάταξη είχε αποκαλύψει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ενώ σχετική καταγγελία είχε γίνει και από την Ένωση Εισαγγελέων.
12227725.limghandler.jpg
«Υποψιάζομαι ότι στη συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει και η περίπτωση και εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens, γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής ακόμη, στην προδικασία» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή Live U του STAR.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η απίστευτη αυτή διάταξη βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ σε επικοινωνία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα, ο κ. Τζαβάρας πήρε την απάντηση ότι η διάταξη μπήκε «εκ παραδρομής».

«Οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν, δεν θέλω να καταλογίσω δόλο αν και η ένωση εισαγγελέων μίλησε για ύποπτη νομοθετική διαδικασία» τόνισε στο STAR ο κ. Τζαβάρας, ζητώντας να επέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να δούμε ποιοι ευεργετούνται από αυτή τη διάταξη. Είναι περίεργο διότι περνά από 4 ελέγχους: πρώτο, την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεύτερο, το γραφείο του υπουργού, τρίτο, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο συνέπραξε, και, τέταρτο, τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top