«Σκουπόξυλο» στην κυβέρνηση για τα επεισόδια με τις καθαρίστριες

Νέα πυρά από την αντιπολίτευση με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου

«Σκουπόξυλο» στην κυβέρνηση για τα επεισόδια με τις καθαρίστριες

Την απόφαση του Αρείου Πάγου και την ένταση μεταξύ καθαριστριών και ματ έξω από το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση που είναι όπως τονίζουν «όμηρος των δανειστών σε κατήφορο».

«Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους» αναφέρει ο τομέας εργασίας του κόμματος.

«Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση» αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει «ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο».

Βέλη στον Κικίλια από ΑΝΕΛ

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας μπήκε στο στόχαστρο των ΑΝΕΛ με αφορμή τα επεισόδια με τις καθαρίστριες και τα ματ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε λόγο για «πολύ άσχημο πρώτο δείγμα γραφής του Β.Κικίλια» και για «απαράδεκτες ενέργειες» σημειώνοντας μάλιστα πως «η χθεσινή εξαγγελία» του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη «ότι θα "καθαρίσει την Αθήνα" παίρνει άλλη διάσταση».

«Αν όντως πρόκειται για μάχη καθαριότητας, τότε αυτή θα την κερδίσουν τελικά οι καθαρίστριες και όχι ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης που έδωσε σήμερα το πρώτο, πολύ άσχημο δείγμα γραφής του» κατέληξε.

Πυρά κατά της κυβέρνησης και από την ΔΗΜΑΡ

Κριτική στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις διεκδικήσεις των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ασκεί με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Ασχέτως δικαστικών αποφάσεων και νομικών ερμηνειών, η περιπέτεια των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αναδεικνύει την άτεγκτη αντίληψη με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αιτήματα μιας χαμηλά αμειβόμενης κατηγορίας εργαζομένων» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της .

Επίσης η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι οι απολυμένες καθαρίστριες στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους, βρίσκονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωπες με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ και καταλήγει λέγοντας ότι αυτό «πιστοποιεί πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες την αγωνία των πολιτών για μία θέση εργασίας» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top