Έθεσε το ζήτημα του χρέους στον Ντράγκι ο Τσίπρας

Επιμένει στο «όχι» για Στουρνάρα στην ΤτΕ

Περίπου μία ώρα κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, με επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνουν ότι οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλέον καθίσταται τμήμα των ευρωπαϊκών συζητήσεων.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε στον πρόεδρο της ΕΚΤ το θέμα των ασκούμενων πολιτικών στην Ελλάδα και των επιπτώσεών τους, προτάσσοντας την διάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ πρόσθεσε ότι οι αιτίες της κρίσης δεν έχουν αντιμετωπιστεί και έφερε ως παράδειγμα τη φοροδιαφυγή των πλουσίων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να παρθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις.

«Επισημάναμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας ότι χωρίς τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους και ρήτρα ανάπτυξης, προκειμένου να υπάρξει πορεία προς τα εμπρός, δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη δίνη της κρίσης. Του επανάλαβαμε τη θέση μας για μια λύση στο θέμα του χρέους ανάλογη με αυτή που δόθηκε το 1953 στη Γερμανία» δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησης.

Τέλος, όσον αφορά την διαφαινόμενη ανάληψη της προεδρίας της ΤτΕ από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε στον Μάριο Ντράγκι στη σχετική συζήτηση που είχαν την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο επικεφαλής της ΤτΕ πρέπει να επιλέγεται μετά από διαβούλευση και με ευρεία συναίνεση.