Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Πρώτη ανάρτηση: 6/10/2014 - 15.39

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Σε εξέλιξη το πρώτο υπουργικό συμβούλιο
Συν γυναιξί (αλλά και τέκνοις, μερικοί) έφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος οι υπουργοί και οι υφυπουργοί.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήγε με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ με τα πόδια αποχώρησε ο ίδιος αλλά και το νέο υπουργικό συμβούλιο μετά την ορκωμοσία, (κυριολεκτικά) περικυκλωμένοι από τους δημοσιογράφους!

Καμία δήλωση
δεν θέλησε να κάνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο οποίος ζήτησε να του «επιτρέψουν» να κάνει δηλώσεις αφού φτιάξει την ομάδα που θα τον στελεχώνει.

Σε λακωνική δήλωσή του πριν την ορκωμοσία ο νέος υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως είναι «μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη» η τοποθέτησή του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο νέο�� υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, εστίασε στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Είμαι κοντά στα προβλήματα των αγροτών… Ξέρω ότι αναλαμβάνω ένα δύσκολο τομέα και μάλιστα κάτω από μια μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου», δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Καρασμάνης.

«Σε μια ευνομούμενη κοινωνία η αλληλεγγύη και η συνοχή είναι το ζητούμενο…», τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Είμαστε στρατευμένοι στην σωτηρία της χώρας μας», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γ. Λαμπρόπουλος.

«Έχουμε ήδη συνεννοηθεί για τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώ μετά θα πραγματοποιηούν και οι τελετές παραλαβής-παράδοσης στα υπουργεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top