Σαρωτικός ο ανασχηματισμός με "σφαγή" πολλών υπουργών

πρώτη ανάρτηση 15.56

Σαρωτικός ο ανασχηματισμός με "σφαγή" πολλών υπουργών

Ο κύβος ερρίφθη για την πραγματοποίηση του ανασχηματισμού καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του star.gr o πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει τον κύκλο τηλεφωνημάτων προς τους υπουργούς, ξεκινώντας ως είθισται από τους «κομμένους».

Ο ανασχηματισμός φαίνεται να είναι σαρωτικός, καθώς πολλοί μέχρι σήμερα υπουργοί βρέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος, με τις εκπλήξεις να μην λείπουν.

Κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελλης.

Μέχρι στιγμής φέρεται να βρίσκεται εκτός κυβέρνησης ο Α. Γεωργιάδης, ο οποίος ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά από τον πρωθυπουργό, όπως και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης.

Αλλαγή θα υπάρξει και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αντικατάσταση του Σίμου Κεδίκογλου από την Σοφία Βούλτεψη, ενώ θα αντικατασταθεί και από υφυπουργός Παιδείας ο ξάδερφός του Συμεών Κεδίκογλου.

Εκτός κυβέρνησης ειδοποιήθηκαν ότι θα βρεθούν επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μέχρι τώρα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Α. Τσαυτάρης, ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος (όπως και ο υφυπουργός Κ. Γκιουλέκας), ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου.

Νέος υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος μετακινείται από το Δημόσιας Τάξης (όπου αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας), ενώ υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Nέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Η. Κουτσούκος ενώ στη θέση του Λ. Γρηγοράκου υφυπουργός Εσωτερικών θα είναι ο Γ. Ντόλιος. Νέος υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Α. Ντινόπουλος και νέος υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Μ. Βορίδης.

Στο υπουργείο Υποδομών παραμένει υπουργός ο κ. Χρυσοχοϊδης, με υφυπουργό τον Μ. Παπαδόπουλο, ενώ παραμένει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Χ. Αθανασίου.

Παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους η Ο. Κεφαλογιάννη (υπουργός Τουρισμού), η Φ. Γεννηματά (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας), ο Γ.Μανιάτης (υπουργός Ενέργειας), με αναπληρωτή τον κ. Παπαγεωργίου και την κ. Τζαβέλα στη θέση του υφυπουργού Ενέργειας, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν στο υπουργείο Οικονομικών ως αναπληρωτής υπουργός ο Χ. Σταϊκούρας και στην θέση του υφυπουργού Οικονομικών ο Γ. Μαυραγάνης. Παραμένουν πιθανότατα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης (όπως και η αναπληρώτρια υπουργός Ε. Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτης.

Νέα είσοδος στην κυβέρνηση είναι και αυτή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης, όπως και ο Γ. Γιακουμάτος, ενώ παραμένει υφυπουργός ο κ. Μηταράκης.

Πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή της κ. Α. Γκερέκου στη νέα κυβέρνηση, πιθανότατα στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού, με υπουργό τον Κ. Τασούλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top