Μπαλτάκος: πολλοί μιλούσαν με τη Χρυσή Αυγή

Ζητά «αντιμνημονιακή στροφή» με τον ανασχηματισμό

Μπαλτάκος: πολλοί μιλούσαν με τη Χρυσή Αυγή

«Πολλοί μιλάγανε με πολλούς. Μην περιμένετε να σας πω ονόματα. Υποθέτω ότι κατά το πλείστον οι συνομιλίες αυτές γίνονταν πριν από τις διώξεις», δηλώνει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στη Real News.

Πάντως, για το αν στους «συνομιλητές» της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβάνονταν και υπουργοί, ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει: «Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο». Διευκρινίζει επίσης σχετικά με το αν ήταν «παραπλανημένοι» οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν «ευκαιριακοί» και ότι «είναι θέμα στρατηγικής της ΝΔ η επιστροφή τους».

Προσθέτει ο πρώην Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου για το ίδιο ζήτημα: «Άλλωστε, ό,τι έλεγα εγώ τα επανέλαβαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές».

Για το αν θα προσυπέγραφε τη δήλωση που σύμφωνα με τον έγκλειστο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά έκανε ο Α. Γεωργιάδης, ότι θα προτιμούσε ο γιος του να είναι χρυσαυγίτης παρά κομμουνιστής, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Δεν θα την προσυπέγραφα γιατί ο γιος μου δεν είναι χρυσαυγίτης. Θα προσυπέγραφα μία δήλωση ότι θα ήθελα να είναι Έλληνας πατριώτης και χριστιανός ορθόδοξος. Όπως και είναι».

Διέψευσε ακόμα τον ισχυρισμό Ν. Μιχαλολιάκου ότι γνωρίσθηκαν στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β΄στην Αθήνα, πριν 40 χρόνια και ισχυρίσθηκε ότι μετά την κατάληψη της βόρειας Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα, συμμετείχε σε οργάνωση που συγκέντρωνε τρόφιμα και ρούχα για τους Κυπρίους. «Η ΕΟΚΑ Β΄ τότε είχε διαλυθεί. Επιπλέον ήταν μόνο στην Κύπρο, όχι στην Αθήνα και φυσικά δεν είχε γραφεία» συμπληρώνει.

Ο πρώην Γ.Γ. της κυβέρνησης δηλώνει ότι ο ανασχηματισμός θα πρέπει να σηματοδοτεί την έναρξη αντιμνημονιακής στροφής και ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι διαχειρίσιμο για τη ΝΔ, υπό τη συγκεκ��ιμένη προϋπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top