Χρυσοχοΐδης: Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος στο ΠΑΣΟΚ με το 8%

«Ανοικτή συζήτηση στο συνέδριο χωρίς ταμπού»

Χρυσοχοΐδης: Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος στο ΠΑΣΟΚ με το 8%
«Ικανοποιημένος που μια παράταξη του 45% έχει βρεθεί στο 8% δεν μπορεί να είναι κανείς εντός ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Υποδομών τονίζει ότι «το τμήμα της κοινωνίας που κινείται εκτός της σύγκρουσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλο και αναζητά διέξοδο και προοπτική» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα «είναι αναγκαίο, εφόσον γίνει και πάλι δύναμη της Προοδευτικής Αριστεράς».

«Η κρίση δεν μας έκανε δεξιούς. Καταλάβαμε όμως όλοι, πλέον, ότι η Ελλάδα χωρίς βαθιές αλλαγές δεν θα πάει μακριά. Η Κεντροαριστερά είναι αυτή που μπορεί να τις διασφαλίσει με συναινέσεις, και όχι ο νεοσυντηρητισμός και οι ανεύθυνες φωνές του λαϊκισμού και της επιστροφής στο χθες. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να προωθηθούν οι αλλαγές. Xρειαζόμαστε όλα τα ρεύματα του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με νέες προωθητικές συμφωνίες» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όσον αφορά το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ που έχουν ανοίξει διάφορα στελέχη του Κινήματος, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για ένα συνέδριο «χωρίς ταμπού»: «Tο ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατικός οργανισμός με αρχές και δημοκρατικές διαδικασίες, κορυφαία εκ των οποίων είναι το συνέδριό του. Εκεί εκφράζεται η συνείδηση της βάσης, συζητούνται όλα τα θέματα χωρίς κανένα απολύτως ταμπού και λαμβάνονται καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του. Προέχει λοιπόν η αναγκαιότητα ενός μαζικού, αναγεννητικού συνεδρίου».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης αφήνει ανοικτό παράθυρο για μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη οφείλουν να προ��άξουν τη δική τους πρόταση εξουσίας. Δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός. Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι συμμαχίες και οι συνεργασίες προκύπτουν από τους συσχετισμούς και τη στάση και των άλλων δυνάμεων. Η σημερινή συγκυβέρνηση έχει αυτή τη σύνθεση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετέχει. Γέφυρες και συνεργασίες με όσους θέλουν να αγωνιστούμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, για μια δίκαιη Ένωση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ το ξεκαθαρίσει, γιατί όχι;». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top