Τέλος ο Θεοχάρης από τη Γ.Γ. Εσόδων: Δεκτή η παραίτηση του

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Στουρνάρα για τις «πολύτιμες υπηρεσίες» του

Παρελθόν αποτελεί ο Χάρης Θεοχάρης από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε πολύωρη συνάντηση μαζί του στο ΥΠΟΙΚ και έκανε δεκτή την παραίτησή του κ. Θεοχάρη, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί τον -πρώην, πλέον- γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «για τις πολύτιμες υπηρεσίες του» και εξαίρει την συνεισφορά του στη φορολογική μεταρρύθμιση και την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης «με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα».

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας τονίζει ιδιαίτερα πως ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων «στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες» και υπογραμμίζει πως υπερέβη «συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Γιάννη Στουρνάρα

«Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την αποδοχή της παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον ��ντίξοες συνθήκες.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι:

"Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επ��δεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού.


Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του"».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top