Στον αγώνα κατά του καπνίσματος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τι δήλωσε σε Α. Γεωργιάδη, Ζ.Μακρή κ.α

Στον αγώνα κατά του καπνίσματος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στον αγώνα κατά του καπνίσματος στρατεύεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας δέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, την πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού, τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν να του παρουσιάσουν όλο το πρόγραμμα που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας για το κάπνισμα.

«Προσπαθούμε -δρώντας προληπτικά στις νεαρές ηλικίες- να εξηγήσουμε πόσο κακό πράγμα είναι το κάπνισμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι δεν ενδιαφέρει το υπουργείο η είσπραξη των προστίμων - άλλωστε αφορά άλλα υπουργεία- αλλά η επί της ουσίας μάχη για τον περιορισμό του καπνίσματος».

«Ελπίζω, όπως είπατε, αυτή η καμπάνια να πείσουμε, είναι πολύ σημαντική, σημαντικότερη από τις εγκυκλίους, οι οποίες έχουν βεβαίως την ισχύ τους, αλλά περιορισμένη και επιφανειακά. Πρέπει να πεισθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες περισσότερο» επισήμανε ο κ. Παπούλιας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top