Ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Κουράκου «καίει» τον Γιάννο Παπαντωνίου

Αποκαλύπτει ότι τα χρήματα στον HSBC λογαριασμό δεν ήταν δικά του

Ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Κουράκου «καίει» τον Γιάννο Παπαντωνίου

​Κατάθεση που «καίει» τον Γιάννο Παπαντωνίου έκανε ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Κουράκου.

Ο Θόδωρος Ουσταμπασίδης, καταρρίπτει μια και καλή τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου-Κουράκου για την προέλευση του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό της HSBC μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Για την ακρίβεια, ο πρώην της Κουράκου, αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν είχε ΙΔΕΑ για την ύπαρξη του εν λόγω λογαριασμού:

«Έλαβα γνώση για πρώτη φορά το 2010 όταν με ενημέρωσε ότι τα παιδιά μας θα πρέπει να πάνε στην Ελβετία μαζί της, όπου διατηρούσε λογαριασμό, στον οποίο είχε αποταμιεύσει χρήματα για τα παιδιά μας, για να υπογράψουν σχετικά έγγραφα ώστε τα χρήματα αυτά να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Μέχρι τότε δεν μου είχε πει ποτέ ότι αποταμίευε χρήματα στο εξωτερικό για τα παιδιά μας. Αντιθέτως, μου ζητούσε χρήματα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών τους. Δεν μου έδωσε καμία εξήγηση γιατί οι αποταμιεύσεις θα έπρεπε να είναι σε τράπεζα του εξωτερικού και όχι στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι ούτε και τα παιδιά μας γνώριζαν για τον λογαριασμό στην Ελβετία πριν από το 2010. Την είχα ρωτήσει γιατί δεν μου το είπε νωρίτερα και μου είχε απαντήσει ότι δεν ήθελε να γνωρίζουν γθα τα χρήματα στο εξωτερικό όσο ήταν ανήλικα. Σε ερώτησή μου γιατί δεν το είπε αφότου ενηλικιώθηκαν, η απάντηση είναι ότι δεν ήθελε να ξέρουν τα παιδιά».

Στην ερώτηση πόσα χρήματα έδινε για τα παιδιά του από το 1993-2000, απαντά:

«Ανέρχονταν στο ποσό των 30.000-40.000 ευρώ ετησίως. Το ποσό αυτό δεν της το έδινα για να το αποταμιεύει, αλλά της το έδινα επαναλαμβάνω για τα έξοδα των παιδιών, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αμοιβές για τη φύλαξή τους κ.τ.λ».

Συνολικά λοιπόν την επίμαχη περίοδο τα χρήματα του Θεόδωρου Ουσταμπασίδη δεν ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ, ποσό πολύ μικρότερο από αυτό που βρέθηκε στον λογαριασμό της HSBC.

ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ:

Από μέρα σε μέρα, η εφέτης ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη-Κυριακίδου που έχει αναλάβει την υπόθεση για το πόθεν έσχες του Γ. Παπαντωνίου, στέλνει τη δικογραφία στον εισαγ��ελέα, προκειμένου να κάνει την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε δίκη μαζί με την σύζυγό του, Ρούλα Κουράκου, η οποία και κατηγορείται για συνέργεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top