Στουρνάρας: «το ΔΝΤ αναγνωρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού»

Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την έγκριση της δόσης

«Με ομοφωνία ενέκρινε τη δόση και κυρίως με τα καλά λόγια αναγνωρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού, προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για φέτος και αυξανόμενους τα επόμενα χρόνια» υποστήριξε για την έκθεση του ΔΝΤ και την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι «όσοι μιλούν για δημοσιονομικό κενό ύψους 7 δις ευρώ κάνουν το ίδιο λάθος και αθροίζουν λογαριασμούς που δεν είναι σωρευτικοί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συζητήσει με την τρόικα για το ενδεχόμενο φορολογικών ελαφρύνσεων, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «αυτά θα τα συζητήσουμε στο πλαίσιο της επόμενης έκθεσης» και ότι «εφόσον οι δημοσιονομικοί στόχοι υπερκαλύπτονται υπάρχουν περιθώρια».

Ο κ. Στουρνάρας δεν απάντησε σαφώς πάντως για το αν θα καταργηθεί η έκτακτη εισφορά, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top