Λίρες Τουρκίας και αυτοκίνητα για τις ευπαθείς ομάδες!

Θα μοιραστούν πάνω από 9,5 εκ. ευ��ώ από κατασχεθέντα φοροφυγάδων

Λίρες Τουρκίας και αυτοκίνητα για τις ευπαθείς ομάδες!
Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δεσμευμένες καταθέσεις όσων έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, ο κ. Αθανασίου προανήγγειλε ότι η εν λόγω ρύθμιση θα κατατεθεί εντός του Ιουνίου, προκειμένου οι δεσμευμένες καταθέσεις να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Αθανασίου το ΣΔΟΕ έχει ήδη υπολογίσεις τις καταθέσεις αυτές στο ποσό των 9,5 εκ. ευρώ, 770.000 δολάρια ενώ καταγράφονται και λίρες Τουρκίας, χρυσό, ασήμι και αυτοκίνητα.

Ο κ. Τσούκαλης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για απροθυμία των τραπεζών να ενημερώσουν για το συνολικό αριθμό των δεσμευμένων καταθέσεων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αυτά τα ποσά υπερπολύτιμα, καθώς μπορούν να αξιοποιηθούν και να διαχειριστούν χωρίς τον έλεγχο της τρόικας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με έμμεσο τρόπο επανέλαβε και το γεγονός ότι θα πρέπει να έρθει ρύθμιση για καλύτερη αντιμετώπιση των καταχραστών που επιστρέφουν χρήματα στο Δημόσιο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top