Πρ�� των πυλών ο σαρωτικός ανασχηματισμός από τον Σαμαρά

Πότε θα γίνει και ποιες είναι οι καραμπόλες που αναμένονται

Προ των πυλών, καθώς αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα είναι ο σαρωτικός ανασχηματισμός, με πολλές καραμπόλες, νέες εισόδους και πολλές μετακινήσεις.

Πιθανότατα παραμένει στη θέση του ο Γιάννης Στουρνάρας, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι προτίθεται να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Αιτία στάθηκε η ενόχληση του από τα σενάρια ενόψει ανασχηματισμού που τον ήθελαν να κρατάει ως αρμοδιότητα μόνο τη διευθέτηση του χρέους.

Σύμφωνα με κύκλους του ��ΠΟΙΚ δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, αν και είναι ενοχλημένος για την οξεία κριτική που δέχεται. Στην πραγματικότητα ο Γιάννης Στουρνάρας βρέθηκε ένα βήμα πριν την παραίτηση και η διάψευση του ήρθε μετά από επικοινωνία με τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Κυβερνητικές πηγές εξήραν το έργο του υπουργού Οικονομικών και ανέφεραν για το ζήτημα:

«Ο Γιάννης Στουρνάρας δόθηκε ψυχή τε και σώματι σε ένα πολύ δύσκολο έργο. ‘Εχει κάνει πολύ σημαντική και σπουδαία δουλειά και το έργο του το αναγνωρίζουν όλοι».

Τα σενάρια ήθελαν τον Γιάννη Στουρνάρα�� να αναλαμβάνει Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το φθινόπωρο και μέχρι τότε χρέη διοικητή να εκτελεί ένας υποδιοικητής.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει θέση κλειδί για τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται ως τα τέλη Ιουνίου, με τη λήξη της ελληνικής προεδρίας, αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης που φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βασικό σενάριο είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος, να γίνει συντονιστής του κυβερνητικού έργου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα μπορούσε να αναλάβει αποκλειστικά τις διαπραγματεύ��εις για τη διευθέτηση του χρέους και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να μετακινηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Νέα πρόσωπα στο οικονομικό επιτελείο ενδέχεται να είναι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Σταύρος Παπασταύρου.

«Οι πρώτοι που πρέπει να ωφεληθούν είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να αυξηθεί, να γίνει μια αλλαγή του κοινωνικού μίγματος, προς αυτή την κατεύθυνση προς μια κοινωνικότερη πολιτική. Αυτό είναι ένα μήνυμα, το οποίο έχουμε πάρει» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται σαρωτικός, πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί θα μείνουν εκτός, ενώ άλλοι θα μετακινηθούν με κριτήρια όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές να μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης που έχει βασικό στόχο την ανάπτυξη.

Δεν αποκλείεται ο Νίκος Δένδιας να μετακινηθεί στο υπουργείο Άμυνας ή στο Παιδείας, ο Γιάννης Μιχελάκης στο Δημόσιας Τάξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υγείας, ο Κ. Αρβανιτόπουλος στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Από την Ελιά φέρεται να τοποθετείται ο Ανδρέας Λοβέρδος στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Παρις Κουκουλοπουλος στο εσωτερικων

Ονόματα που ακούγονται επίσης ότι είναι πιθανό να αναλάβουν υπουργικό θώκο είναι οι :

Μ.Βορίδης, Α.Ασημακοπούλου, Κ. Μαρκόπουλος, Γ. Βλάχος , Κ. Κατσαφάδος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Σ. Καλαφάτης, Γ. Ιωαννίδης, Α. Ψυχάρης, Β. Κικίλιας, Φ. Πιπιλή, Φ. Πατριανάκου, ενώ εξετάζεται και η αξιοποίηση τεχνοκρατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top