Άνοιξαν οι κάλπες για τις τριπλές εκλογές

Για δήμους-περιφέρειες και ευρωβουλή

Σε εξέλιξη είναι από τις 7 το πρωί ο β' γύρος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και οι Ευρωεκλογές. Οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα, με δυνατότητα παράτασης για όσα εκλογικά τμήματα έχουν μεγάλη ροή κόσμου και μετά τις επτά. Το εκλογικό σώμα ψηφίζει στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους ίδιους έφορους.

Οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς επίσης δημάρχους -στους περισσότερους δήμους της χώρας- και περιφερειάρχες στις 12 από τις συνολικά 13 Περιφέρειες.

Οι κάλπες άνοιξαν χωρίς σημαντικά προβλήματα με εξαίρεση τις «καθιερωμένες» απουσίες εκλογικών αντιπροσώπων σε κάποια εκλογικά τμήματα ή δικαστικών αντιπροσώπων σε ορισμένες περιπτώσεις. Στα εκλογικά τμήματα που παρουσιάσθηκαν τα προβ��ήματα κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης των αντιπροσώπων ή και αντικατάστασής τους από τους αναπληρωτές.

Κανονικά διεξάγονται οι εκλογές και στη Λήμνο, παρά τον χθεσινό σεισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top