Σαμαράς: 770.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2020

Παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο ο πρωθυπουργός

Για «κύμα μεταρρυθμίσεων» που πέτυχε «τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων που έγινε ποτέ» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Μουσείο Μπενάκη, όπου παρουσίασε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε πραγματικότητα και πέτυχε αυτό που φαινόταν αδιανόητο: «Μπήκαμε στο Μνημόνιο το 2010 όταν οι διεθνείς αγορές αρνούνταν να μας δανείσουν. Τώρα μας αποδέχονται οι διεθνείς αγορές και βγαίνουμε από την εποχή των Μνημονίων. Φαινόταν απίστευτο κι όμως έγινε. Προχωράμε στο επόμενο βήμα, την ανάπτυξη. Τακτοποιήσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, που ήταν μια ευημερία κάλπικη, και χτίζουμε μια νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Δεν κάνουμε πίσω και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας γυρίσει πίσω σε Μνημόνια».

«Για πρώτη φορά αποκτάμε εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο»

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως για πρώτη φορά «συγκροτείται εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο», όπου ο ιδιωτικός τομέας θα έχει την πρωτοβουλία και το κράτος θα έχει τον σοβαρό ρόλο να ρυθμίζει τις αγορές και να εξασφαλίζει σταθερότητα και ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε να διδαχθούμε από την πείρα άλλων χωρών και να μην επαναλάβουμε όχι μόνο τα δικά μας λάθη αλλά ούτε και τα δικά τους, συγκρίνοντας την Ελλάδα με χώρες όπως η Φινλανδία, η Δανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και το Ισραήλ: «Έχουμε τα εφόδια και τις δυνατότητες να κάνουμε ότι και όλοι αυτοί μαζί. Αλλά πρέπει να βγούμε από τη μιζέρια της ψωροκώσταινας. Το όραμα μου δεν είναι να μοιάσουμε σε κάποιους άλλους. Είναι να γίνουμε ο εαυτός μας».

«Η ανάπτυξη ξεκινά από φέτος. Τέρμα η ύφεση»

Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν ακολουθήσαμε το δρόμο της Αργεντινής, αν και κάποιοι μας παρότρυναν να το κάνουμε», και σημείωσε πως 3 ανεξάρτητοι οργανισμοί έχουν προβλέψει ότι η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει έως το 2020 πλήρως το χαμένο έδαφος: «Η ανάπτυξη ξεκινά από φέτος. Τέρμα η ύφεση».

«Από το 2009 έως το 2013 χάσαμε 50 δισ. ευρώ ��πό το ΑΕΠ. Πρέπει να το ανακτήσουμε για να φθάσουμε στα ��πίπεδα ευημερίας πριν την κρίση» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, παραθέτοντας τις προβλέψεις για 7 τομείς της οικονομίας:

Τουρισμός: Μπορεί να δώσει 16,5 δισ. ευρώ έως το 2020 και 225.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας. Για κάθε 1 εκ. τουρίστες, το ΑΕΠ ανεβαίνει κατά 1%.
Πρωτογενής τομέας αγροτικής παραγωγής: Μπορεί να δώσει 13,5 δισ. ευρώ έως το 2020 και 315.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας
Ενέργεια και περιβάλλον: Μπορεί να δώσει 9,5 δισ. ευρώ έως το 2020 και 40.000 νέες θέσεις εργασίας
Έρευνα και τεχνολογία: Μπορεί να δώσει 2 δισ. ευρώ έως το 2020 και 50.000 νέες θέσεις εργασίας
Logistics: Μπορεί να δώσει 2,5 δισ. ευρώ έως το 2020 και 45.000 νέες θέσεις εργασίας
Φαρμακευτική βιομηχανία: Μπορεί να δώσει 2 δισ. ευρώ έως το 2020 και 25.000 νέες θέσεις εργασίας
Ναυτιλία: Μπορεί να δώσει 8,5 δισ. ευρώ έως το 2020 και 70.000 νέες θέσεις εργασίας

«Σύνολο: 54,5 δισ. σε 7 χρόνια και 770.00 θέσεις εργασίας, με το ΑΕΠ το 2020 να ξεπερνά και το ρεκόρ των 233 δισ. ευρώ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχουν επιπλέον 3 τομείς που θα αποδώσουν υψηλά έσοδα: η βιομηχανία πλούτου και μετάλλων, η βιομηχανία εμπορεύσιμων υπηρεσιών και ο πολιτισμός. Ειδικά για τον ορυκτό πλούτο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι προβλέπεται το κράτος να εισπράξει 300 δισ. ευρώ στα επόμενα 30 χρόνια.

«Όχι άλλα μέτρα λιτότητας, μέρα με τη μέρα θα βλέπουν όλοι οι Έλληνες βελτίωση»

«Από δω και στο εξής μέρα με τη μέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται για όλους τους Έλληνες. Όλο και περισσότεροι θα βλέπουν τις δουλειές να ανοίγουν, όλο και περισσότεροι θα βλέπουν τα εισοδήματα να αυξάνονται και τις επιχειρήσεις να παίρνουν δάνεια. Και όλα αυτά χωρίς νέα μέτρα λιτότητας ή νέα δάνεια» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μείωση των φορολογικών συντελεστών παντού με σχέδιο και βήμα-βήμα «ώστε να μην κινδυνεύσουν τα πλεονάσματα», ενώ τόνισε ότι στόχος είναι ο φόρος στο 15% για τα επιχειρηματικά κέρδη, ανώτατος συντελεστής 33% στα εισοδήματα και ΦΠΑ που δεν ξεπερνά πουθενά το 12%.

«Θέλω μια Ελλάδα...»

«Θέλω μια Ελλάδα με συνώνυμο την Παιδεία όπου αριστεία θα σημαίνει ευκαιρίες και για το πιο φτωχό παιδί που προέρχεται από την επαρχία. Όχι κλειστά σχολεία, όχι κλειστά Πανεπιστήμια, όπως θέλουν με την ιδεολογία τους κάποιοι. Θέλω μια Ελλάδα που δεν θα είναι η μοναδική στην Ευρώπη που απαγορεύει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια… Θέλω μια χώρα φάρο που ακτινοβολεί επιτυχία και όχι ελλείμματα» συνέχισε σε περισσότερο προσωπικό ύφος ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπάθησε ακόμη και να οικειοποιηθεί τη Νέα Ελλάδα».

Τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε και ότι «θέλει να γεμίσει πάλι η Ελλάδα λαθρομετανάστες, παρέχοντάς τους νομιμοποιητικά έγγραφα, παρότι σήμερα υπάρχει μεγάλη βελτίωση και για πρώτη φορά επιστρέφονται στις χώρες τους περισσότεροι παράνομοι μετανάστες από όσους εισέρχονται στη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top