Επιμένει στο δίλημμα ο Τσίπρας: Ή με μας ή με τους Μερκελιστές

"Όσο πιο μεγάλη θα είναι η διαφορά, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν τα μνημόνια"

Επιμένει στο δίλημμα ο Τσίπρας: Ή με μας ή με τους Μερκελιστές

​Για μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών εταίρων μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το αποτέλεσμα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιμένοντας στο δίλημμα «ή με εμάς ή με τους Μερκελιστές» εν όψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο πολιτικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επετεύχθη, καθώς η ΝΔ δεν έχει υποψήφιο στον δεύτερο γύρο στον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μπας και διασωθεί εκλογικά».

Στο ερώτημα για το αν θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που το κόμμα του τερματίσει πρώτο με διαφορά στις ευρωεκλογές, ο κ.Τσίπρας, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είπε πως τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχουν αποδεχθεί το δίλημμα «ή μένουν ή φεύγουν».

«Ο κόσμος γνωρίζει ότι έχει ένα ξεκάθαρο δίλημμα.΄Η με εμάς ή με τους Μερκελιστές» τόνισε ο κ.Τσίπρας, εκτιμώντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ «θα κοιτάει το βράδυ της Κυριακής στη μία οθόνη το αποτέλεσμα στη Γερμανία, και στην άλλη το αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Και θα χαρεί πολύ αν η Ν.Δ. έχει αντέξει».

«Καταλαβαίνουν οι πολίτες ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά τόσο πιο γρήγορα θα έρθει το τέλος των μνημονιακών πολιτικών. Όσοι έχουν πληγεί από αυτές τις πολιτικές ανεξαρτήτως προτιμήσεων μπορούν και πρέπει να γίνουν το μεγάλο κύμα που θα φέρει την αλλαγή. Αυτό το μήνυμα ανατροπής θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το παρασκήνιο των Καννών τον Νοέμβριο του 2011 με τα κλάματα της Μέρκελ και το δημοψήφισμα Παπανδρέου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «��εχνοκράτες, γραφειοκράτες και εξωθεσμικά κέντρα, σε πλήρη συνεννόηση με το δικό μας πολιτικό προσωπικό -εφεδρεία που είχαν από καιρό ανασύρει από την ναφθαλίνη, ερήμην του λαού, έσωσαν τους τραπεζίτες και τις αγορές».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στις Κάννες «σκότωσαν» την δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα.

«Καταδίκασαν έναν ολόκληρο λαό. Τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μικροομολογιούχους, τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία. Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό -για προσωπικό τους όφελος- να συμμετάσχουν σε αυτή την εκτροπή. Και έκτοτε μονιμοποίησαν την εκτροπή», συνέχισε.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σύνδρομο ‘89» και γι' αυτό στελέχη του κάνουν λόγο για εδώλια, Ειδικά Δικαστήρια και εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «επειδή έχουν συνηθίσει τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα στην συγκάλυψη και την ατιμωρησία, φανερώνουν τον πανικό τους».

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνήσουμε όλα τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που έβαλαν έναν ολόκληρο λαό να τα πληρώσει. Και θα το κάνουμε όπως ακριβώς λέει το Σύνταγμα, όπως ακριβώς πρέπει σε μία δημοκρατική χώρα», κατέληξε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top