Πρώτη με διαφορά 8,7% η ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση!

Με ποσοστό 26,4% έναντι 17,7% του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη με διαφορά 8,7% η ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση!

Με διαφορά 8,7% επικράτησε τελικά η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου,

Συγκεκριμένα η ΝΔ, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που δημοσιοποίησε η Public Issue, με βάση τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών προηγείται με 26,4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,7%.

Αναπάντεχα θετικό ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών στην αυτοδιοίκηση για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρέθηκε στην τρίτη θέση με ποσοστό 16,2%! Ερμηνεία βεβαίως για το συγκεκριμένο ποσοστό, δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την επιρροή του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου τουλάχιστον, υπάρχει. Και δεν είναι άλλη από την εμπειρία των στελεχών του στην αυτοδιοίκηση, η οποία κάποτε ήταν προνομιακός του χώρος, όπως και οι «έξυπνες» επιλογές υποψηφίων που δεν ταυτίζονταν κατ’ ανάγκη με την σημερινή προβληματική εικόνα του κόμματος στην κοινωνία.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με ποσοστό 8,8%, ενώ ακολουθούν η ΔΗΜΑΡ με 3,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 3,2%.

Σε σύγκριση πάντως με τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. η ΝΔ σημείωσε πτώση 6,2% (από το 32,6% στο 26,4%), το ΠΑΣΟΚ 18,4% (από το 34,6% στο 16,2%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε άνοδο 13,2% (από το 4,5% προηγουμένως).

Πτώση παρουσιάζει και το ΚΚΕ σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 (από 10,9% στο 8,8%).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top