Έριξαν την ψήφο τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης

Δηλώσεις Μηταφίδη, Μπουτάρη και Καλαφάτη

​Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκρήνης.


Αμέσως μετά κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να μην επιλέξουν την αποχή. Τόνισε πως πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, «καθώς είναι ένα όπλο που έχουν στα χέρια τους για να ξεκινήσουν να αλλάζουν την πόλη, να αλλάξουν τη ζωή τους και πρώτα από όλα για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ».

«Στις εκλογές πάντα ανησυχούμε. Αλλά είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, που ψήφισε λίγο μετά τις 12.

«Ήταν ωραίος ο προεκλογικός αγώνας, ήρεμος και χωρίς κακές εξάρσεις» είπε.

Ερωτώμενος για το άτυπο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από εκλογικά τμήματα, τόνισε ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη.

«Είναι αυτονόητο το τι θα ψηφίσει ο λαός» είπε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανόητη χειρονομία» την επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών που θεωρεί παράνομη την τοποθέτηση τρίτης κάλπης (σ.σ. για το δημοψήφισμα) εντός των κτιριακών συγκροτημάτων των σχολείων, όπου θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.



Στο 212ο εκλογικό τμήμα, στην οδό Κασσάνδρου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11:05 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Η συμμετοχή του πολίτη στις εκλογές είναι συμμετοχή στην γιορτή της Δημοκρατίας» δήλωσε αμέσως μετά.