Καστανίδης: Έργο Βενιζέλου η ανατροπή Παπανδρέου!

Καταγγέλλει κοινοβουλευτική μεθόδευση με «πράσινο φως» από Μπαρόζο

Καστανίδης: Έργο Βενιζέλου η ανατροπή Παπανδρέου!
Για ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία με πρωταγωνιστές τον Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάνει λόγο ο Χάρης Καστανίδης.

«Ο γαλλογερμανικός άξονας αποφάσισε να εμποδίσει την κυβέρνηση Παπανδρέου να διεξαγάγει το δημοψήφισμα με το ερώτημα που το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ήθελε και στον χρόνο που είχε επιλέξει. Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ανατράπηκε όχι με στρατιωτικά μέσα, αλλά με κοινοβουλευτική μεθόδευση» τονίζει ο κ. Καστανίδης.

Μάλιστα, αποκαλεί πρωταγωνιστές του θέματος τον Μπαρόζο και τον Βενιζέλο και τους καλεί «να δώσουν εξηγήσεις για μια φρικαλέα λεπτομέρεια στη σύγχρονη ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι το λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι άργησε να πάρει την απόφαση για το δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα όταν την έλαβε να υποκύψει «στον εκβιασμό μιας μικρής ομάδας βουλευτών του, που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παπανδρέου ήθελε να συνδέσει την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης: «Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης κρίθηκε αναγκαία, καθώς γνωρίζαμε ότι ένας μικρός αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε αντιρρήσεις. Ήταν οι ίδιοι βουλευτές που από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2011 υποστήριζαν τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη ΝΔ ακόμη και χωρίς τον Παπανδρέου επικεφαλής. Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ορισμένοι βουλευτές δήλωσαν καθαρά ότι δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση δημοψηφίσματος. Αποσαφήνισαν με ωμότητα ότι, για να στηρίξουν την κυβέρνηση, έπρεπε να αποσυρθεί το δημοψήφισμα και να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός. Συνέβησαν και τα δύο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top