Τσίπρας: Η βέβαιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεώσει τον Σαμαρά σε πρόωρες εκλογές

«Δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς που επέβαλαν το Μνημόνιο»

Τη βεβαιότητα του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώσει ευρεία νίκη στις εκλογές εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εκτιμά πως το αποτέλεσμα α��τό θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.

«Ο πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι «η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική», ενώ σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει εθνική συναίνεση μετά από εθνικές εκλογές αλλά δεν θα συνεργασ��εί με όσους «επέβαλαν το Μνημόνιο».

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «η διαγραφή είναι απαραίτητη» και προσθέτει: «Αλλιώς είτε ενεργό είτε εν υπνώσει, το χρέος θα είναι εκεί και θα βαραίνει την οικονομία». Παράλληλα, εξηγεί πως το ερώτημα που συνοδεύει τη διαγραφή του χρέους είναι «αν θα συνοδεύεται με νέα λιτότητα, που θα ξαναδημιουργήσει χρέος, ή με ανάπτυξη, που θα το διατηρεί μειωμένο».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top