Το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τις 550.000 θέσεις εργασίας που εξήγγειλε ο Σαμαράς

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις ζητά η Αγίου Κωνσταντίνου

​Να μην αποτελέσουν μια ακόμα προεκλογική εξαγγελία οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Αντ.Σαμαρά για τις 550.000 νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜΑΡ, Δ.Χατζησωκράτης.

Όπως είπε ο κ. Χατζησωκράτης απαιτείται να συνοδευτούν από συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τους τομείς που θα εκδηλωθούν οι παρεμβάσεις, τα χρηματοδοτικά μέσα και τις σχέσεις εργασίας.

«Τους τρεις τελευταίους μήνες η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στην ανάδειξη ως πρώτιστου στόχου οικονομικής πολιτικής τη μείωση, στα 3 επόμενα χρόνια, της ανεργίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μέσα από την δημιουργία 550.000 νέων θέσεων εργασίας» τονίζει.

Προσθέτει δε ότι η πρόταση της ΔΗΜΑΡ προβλέπει ότι στο μεταβατικό διάστημα των τριών ετών, όπου οι επενδύσεις, εγχώριες και ξένες, δεν θα έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, πρέπει να είναι η πολιτεία αυτή που θα αναλάβει την παρέμβαση με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με τριετείς συμβάσεις εργασίας στον τρίτο τομέα της οικονομίας και της κοινωνικής οικονομίας.