Σαμαράς: ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε και δεν γίναμε Αργεντινή

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα για "υπονόμευση της χώρας"

Σαμαράς: ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε και δεν γίναμε Αργεντινή

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στο μοντέλο Αργεντινής που πρότεινε άσκησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Ποιος θα περίμενε πλεονάσματα μέσα σε τόσο λίγο χρόνο;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2015 η Ελλάδα θα καταφέρει να πληρώνει μόνο τόκους και όχι χρέος και ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα πέσουν τα επιτόκια ώστε να πληρώνει ακόμα λιγότερα.

«Επειδή κάποιοι είχαν προτείνει να μοιάσουμε στην Αργεντινή, να σχίσουμε τα μνημόνια, ας δούμε τι έγινε στην Αργεντινή: πτώχευσαν, έκλεισαν οι τράπεζες, βούλιαξε στον πληθωρισμό… Πέρασαν από τότε 12 χρόνια και η Αργεντινή εξακολουθεί να έχει προβλήματα…» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε ότι όλα αυτά έγινα παρότι η χώρα της Νοτίου Αμερικής εξάγει πολλά προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο, σε αντίθεση με την Ελλάδα, στην οποία αναπόφευκτα οι συνέπειες θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

«Ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε» τόνισε για το μοντέλο Αργεντινής ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε όμως και στις αδικίες που παραδέχθηκε ότι έγιναν: «Έγιναν δυστυχώς και αδικίες . Μερικές ήταν αναπόφ��υκτες αλλά αυτές τις αδικίες θα τις αποκαταστήσουμε, αλλά την καταστροφή που ερχόταν την αποτρέψαμε μια για πάντα» .

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι με αφορμή τις ευρωεκλογές επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Όπως υποστήριξε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο μόνος που καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για την πτώση της κυβέρνησης της χώρας του και καλεί τον λαό να συμπράξει μαζί του σε πολιτική ανωμαλία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top