Βενιζέλος: αν οι Έλληνες ψηφίσουν διαφορετικά θα υποστούμε όλοι μας τις συνέπειες

Νέα αιχμή για Παπανδρέου: «εγώ το 2009 δεν υποσχέθηκε τίποτα»

«Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να μετάσχουν σε μια μεγάλη τελική προσπάθεια «για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης (Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης).

Πάντως ο κ. Βενιζέλος επισήμανε και τους κινδύνους που συνεπάγεται μια διαφορετική ψήφος στις εκλογές. «Αν οι Έλληνες πολίτες θέλουν να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα ας το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες, δυστυχώς θα τις υποστούμε και όλοι μας, διότι εδώ η πλειοψηφία επιβάλει την άποψή της και στη μειοψηφία και πάμε όλοι μαζί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται εκείνος αλλά η πορεία του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για την κατάσταση της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια και υποστήριξε ότι στο ΠΑΣΟΚ, πριν τις εκλογές του 2009, δεν γνώριζαν την ακριβή κατάσταση. «Και ότι η τότε κυβέρνηση μιλούσε για έλλειμμα 3-6% και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προσπαθούσε να πει για διψήφιο νούμερο και τελικά απεδείχθη ότι ήταν 15,7%».

Τήρησε, επίσης, αποστάσεις από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, το 2009, λέγοντας: «Προσωπικά, δεν ��δωσα καμία προεκλογική υπόσχεση στις εκλογές του 2009. Δεν είπα ούτε ότι θα καταργήσουμε τη σύμβαση με την Cosco, ούτε ότι θα πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ. Τίποτε απολύτως».

Ανέφερε επίσης ότι τον Ιούνιο του 2011 επιστρατεύθηκε ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διότι ο κ. Παπαδήμος, που αργότερα έγινε πρωθυπουργός, δεν αποδέχθηκε τη θέση, όπως του είχε προταθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top