Εκλογές: 1441 υποψήφιοι δήμαρχοι και 1298 υποψήφιοι ευρωβουλευτές!

Με αυτοματοποιημένο σύστημα (SRT) η μετάδοση των αποτελεσμάτων

Εκλογές: 1441 υποψήφιοι δήμαρχοι και 1298 υποψήφιοι ευρωβουλευτές!

Ξεκίνησε ήδη να λειτουργεί ο δικτυακός τόπος των εκλογών (ekloges.ypes.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλοι οι Υποψήφιοι Συνδυασμοί. Ειδικότερα, στις 13 Περιφέρειες της χώρας συμμετέχουν 104 συνδυασμοί, ενώ για τους 325 δήμους, ο αντίστοιχος αριθμός των υποψηφίων Δημάρχων είναι 1441.

Στις Ευρωεκλογές συμμετέχουν 43 Κόμματα/Συνδυασμοί με 1298 υποψήφιους Ευρωβουλευτές.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναμετρήσεις. Ειδικά για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του Δήμου της επιλογής του και για τις 3 εκλογικές αναμετρήσεις (Επαναληπτικές Δημοτικές, Επαναληπτικές Περιφερειακές και Ευρωεκλογές).

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.

Δυναμική πλέον είναι και η πληροφορία της στήριξης, με δεδομένο ότι είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και θα εμφανίζεται αυτόματα όπου είναι εφικτός ο σχετικός προσδιορισμός, με βάση τα στοιχεία που συλλέγονται από τα κόμματα.

Στις Εκλογές του Μαΐου θα αξιοποιηθεί για μια ακόμη φορά το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο αποτελεί εναλλακτική αυτοματοποιημένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη χρήση κινητού από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο.

Το σύστημα SRT, θα χρησιμοποιηθεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ικανό δείγμα αποτελεσμάτων από το σύνολο της Επικράτειας. Την πρώτη Κυριακή θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες και για τους Δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα αξιοποιηθεί για τις Ευρωεκλογές.

Γιάννης Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top