Από τον εσωτερικό δανεισμό, στον εσωτερικό… διχασμό: Διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθο

Σταθάκης: Θα ισχύσει αλλά για κάποιους – Στρατούλης & Βίτσας: Για όλους ανεξαιρέτως

Από τον εσωτερικό δανεισμό, στον εσωτερικό… διχασμό: Διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ για κατώτατο μισθο
Από τον εσωτερικό δανεισμό στον εσωτερικό… διχασμό περνά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κουμουνδούρου εμφανίζει διγλωσσία στο θέμα του κατώτατου μισθού, με τον Γιώργο Σταθάκη να κάνει λόγο για επαναφορά του στα επίπεδο προ Μνημονίου για μερίδα μόνο των εργαζομένων και τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Δημήτρη Βίτσα να τον διαψεύδουν κατηγορηματικά!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αρχικά τη διαφωνία του με τις δηλώσεις Γλέζου για τα περί εσωτερικού δανεισμού, για να περάσει στη συνέχεια στο θέμα του κατώτατου μισθού. Ο κ. Σταθάκης ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον επαναφέρει στα προ Μνημονίου επίπεδα αλλά μόνο για «όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».

Μόλις λίγες ώρες μετά, ο Δημήτρης Στρατούλης -μιλώντας στον Σκάι- «άδειαζε» τον κ. Σταθάκη ξεκαθαρίζοντας ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει και θα επανέλθει για όλους για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία και για να έχουν αγοραστική δύναμη οι εργαζόμενοι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταθάκης, είπε το πρωί ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα του 2009, ενώ λίγες ώρες μετά, όπως επισήμανε, ο κ. Στρατούλης τον "άδειαζε", λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει και μάλιστα με νόμο, ακριβώς αυτό που το πρωί απέκλειε ο σύντροφός του. Ας μας πει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας, αν μπορεί, τι από τα δύο ισχύει τελικά…».

Το… τρίτο επεισόδιο παίχτηκε σήμερα, με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ θέμα εσωτερικού δ��νεισμού», κάνοντας λόγο για ξεκάθαρες γραμμές στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, «άδειασε» και αυτός τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η θέση μας είναι σαφής. Ο κατώτατος μισθός επαναφέρεται σε όλους. Συλλογικές συμβάσεις και επεκτασιμότητα για όλους και όχι για τους λίγους».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top