Νόμιμη η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής για το ΣτΕ

Αντίθετη με το Σύνταγμα η απόφαση υποστηρίζει το ακροδεξιό κόμμα

Νόμιμη η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής για το ΣτΕ

​«ΝΑΙ» στην αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας ως απαράδεκτη την αίτηση του ακροδεξιού κόμματος που ζητούσε να μην ισχύει η σχετική υπουργική απόφαση.

Οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η εφαρμογή της εν λόγω υπουργικής απόφασης της προκαλεί ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη, καθώς αναστέλλεται η καταβολή του συνόλου της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται να λάβει για το 2013, η οποία ανέρχεται στα 873.114,83 ευρώ. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τη ΧΑ, δημιουργεί αδυναμία ουσιαστικής συμμετοχής της στις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, κάτι που την θέτει σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων κομμάτων.

Το Δημόσιο από την πλευρά του αποκρούει τον ισχυρισμό της Χρυσής Αυγής ότι θα υποστεί οικονομική ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και αυτό γιατί από την τακτική χρηματοδότηση του 2013 έχει καταβληθεί η πρώτη δόση των 873.114 ευρώ. Και προσθέτει ότι η στέρησή της δεν περιορίζει σημαντικά την πολιτική επικοινωνίας του κόμματος, καθώς σε προεκλογικές περιόδους οι ΟΤΑ διαθέτουν χωρίς χρήματα χώρους για διαφήμιση, ενώ οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα μεταδίδουν μηνύματα των κομμάτων χωρίς δαπάνη.

Να σημειωθεί ότι η συζ��τηση της κυρίας προσφυγής (αίτηση ακύρωσης) της Χρυσής Αυγής έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top