Σαμαράς: Πάνω από 280 εκ. ευρώ για τρόφιμα και βοήθεια στους ανήμπορους

«Στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι» είπε σε ημερίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Σαμαράς: Πάνω από 280 εκ. ευρώ για τρόφιμα και βοήθεια στους ανήμπορους
«Ποια είναι η πηγή της δύναμής μας για να νικήσουμε όλα τα στραβά κι όλα τα ανάποδα που στοίχειωναν τη χώρα τόσα χρόνια; Μια λέξη που βρίσκεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας: Η Αγάπη! Η αγάπη για τον πλησίον, η αγάπη για την πατρίδα, που είναι το μέλλον των παιδιών μας» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «Αλληλεγγύη - το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για χρηματοδότηση (μέσω ΕΣΠΑ) ύψους 281 εκ. ευρώ για αγορά τροφίμων και βοήθεια στους ανήμπορους συμπολίτες μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας», τονίζοντας μάλιστα ότι ενδεχομένως η χρηματοδότηση να φθάσει και τα 350 εκ. ευρώ.

«Έχουμε τους αριθμούς από τη μία πλευρά, και τους ανθρώπους από την άλλη. Οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε, ότι ο τελικός μας σκοπός είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε με νόημα πως «στον πόλεμο δεν υπάρχουν άθεοι, όλοι σταυροκοπιούνται στα χαρακώματα».

Παράλληλα, ο κ. Σαμάρα εξήρε το έργο της Εκκλησίας και την ευχαρίστησε για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση: «Φροντίσαμε όσο μπορούσαμε, κάθε στιγμή, να δίνουμε ανακούφιση στους πιο αδύναμους, σ’ αυτούς που υπέφεραν περισσότερο. Κι εκεί, ευτυχώς, είχαμε δίπλα μας την Εκκλησία. Που φρόντιζε με χίλιους τρόπους, ��άθε στιγμή, αυτούς που δεν τρόπο να σταθούν όρθιοι. Αυτούς που είχαν λυγίσει, που δεν μπορούσαν».

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top