Μπακογιάννη: Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν το ψηφίζω. Πρέπει να αλλάξει

«Υπάρχει πολιτικό μήνυμα από τις ευρωεκλογές αλλά η κυβέρνηση δεν θα πέσει»

Μπακογιάννη: Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν το ψηφίζω. Πρέπει να αλλάξει
«Στα όρια του κωμικού» εκτίμησε ότι κινείται ο «καυγάς» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ γύρω από θέματα όπως η ονομασία «Νέα Ελλάδα» η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στην εκπομπή Live U του STAR.

«Όταν δε θέλουμε να κουβεντιάσουμε το περιεχόμενο, κουβεντιάζουμε το περιτύλιγμα. Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο καυγάς περί όνου σκιάς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να βρει η χώρα το βηματισμό της» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

Η κα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι στόχος είναι «να πατάξουμε το θηρίο της ανεργίας» και εκτίμησε ότι σταδιακά αρχίζει να μπαίνει στα οικονομικά, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη τη φορολογική πολιτική, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει: «Δίνω τη μάχη για τη μείωση της φορολογίας με πάθος γιατί θεωρώ ότι η φορολογική πολιτική ήταν λάθος. Ήταν λάθος γιατί εξόντωσε τους έντιμους και τις επιχειρήσεις. Αφενός δεν πατάχθηκε η φοροδιαφυγή και αφετέρου έχουν φθάσει οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο στα 63 δισ. ευρώ. Πρέπει να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά».

Αναφερόμενη στο δίλημμα του κ. Βενιζέλου όσον αφορά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Ο κ. Βενιζέλος δεν πιστεύω ότι θα τηρήσει αυτό που λέει και πως θα φύγει από την κυβέρνηση. Νομίζω ότι ατύχησε με το δίλημμά του. Και το νομίζω διότι αν αποχωρήσει λόγω χαμηλών ποσοστών της Ελιάς και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, τότε θα εξαλειφθεί από τον πολιτικό χάρτη. Αν φύγει από την κυβέρνηση, θα φύγει και από τη Βουλή».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «υπάρχει πολιτικό μήνυμα από τις ευρωεκλογές αλλά η κυβέρνηση δεν θα πέσει» και τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα της χώρας: «Αυτό που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή είναι το μείζον, το οποίο είναι η σταθερότητα. Πρέπει ο κύκλος αυτός να ολοκληρωθεί και θα τον ολοκληρώσουμε, όπως τον ολοκλήρωσε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Το χρωστάμε».

H κα Μπακογιάννη, απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα, η κα Μπακογιάννη τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που από το 3% έφθασε στο 30% σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και δεν έχει καταθέσει στοιχειωδώς αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση».

Τέλος, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι οι πιθανότητες συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «πάρα πολύ μικρές», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό τονίζοντας ότι δεν θα το ψηφίσει και πως θα πρέπει να ξαναέρθει βελτιωμένο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top