Κουβέλης: Δεν υπάρχει success story με 30% ανεργία

Επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

Για «εικονικές ωραιοποίησεις» και για «καταστροφολογία» έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα μιλώντας στη Βουλή.

«Η χώρα βρίσκεται στο μέσον μιας δύσκολης, μακράς και με πολλά εμπόδια, πορείας. Η αισιοδοξία είναι θετικό στοιχείο. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο η περιγραφή μιας πολιτικά σκόπιμης "εικονικής πραγματικότητας" για την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας. “Success story" με την ανεργία στο 30% και την ανεργία των νέων στο 60% δεν υπάρχει. Εξ ίσου όμως λανθασμένη είναι και μια περιγραφή, που με δογματικό τρόπο καταστροφολογεί, υποτιμώντας τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Υποτιμώντας το ευρωπαϊκό περιβάλλον, αλλά και τις πραγματικές παραγωγικές δυνατότητες τις χώρας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «η πολιτική δεν ασκείται με εκβιασμούς» και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΔΗΜΑΡ: «Η Προοδευτική Συνεργασία χρειάζεται δύναμη για να συμβάλλει σε προοδευτικές λύσεις για τη χώρα! Χρειάζεται δύναμη για να δώσει λύσεις προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι είναι ανάγκη η χώρα να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, ενώ όσον αφορά το Μεσοπρόθεσμο δήλωσε ότι βασίζεται σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις και το χαρακτήρισε «ένα πενταετές πρόγραμμα απόλυτης προχειρότητας και ανειλικρίνειας».