«Ανοίγουν 30.000 νέες θέσεις εργασίας» διαβεβαιώνει ο Βρούτσης

Προβλέπει μείωση της ανεργίας ο υπουργός Εργασίας

«Ανοίγουν 30.000 νέες θέσεις εργασίας» διαβεβαιώνει ο Βρούτσης
Τη δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας βλέπει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Γιάννης Βρούτσης.

Mιλώντας στο Bloomberg, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μόνο η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%θα δημιουργήσει περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια» και διαβεβαίωσε πως «έχουμε κάνει σχεδόν όλα όσα απαιτούνται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης προέβλεψε σταθεροποίηση των μισθών και μείωση της ανεργίας, ενώ σημείωσε ότι από τον Ιούνιο του 2016, θα αναθεωρηθεί το ύψος του κατώτατου μισθού μετά από συνομιλίες στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών, η κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε απλοποίηση της εργατικής ν��μοθεσίας, η οποία θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους.

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως η Ελλάδα βάζει σε τάξη τα του οίκου της: «Όταν ανέλαβα καθήκοντα δεν γνωρίζαμε καν πόσοι είναι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα. Το νέο σύστημα είναι αλάθητο».

«Το καύσιμο που θα κρατήσει την Ελλάδα σε πτήση λέγεται πολιτική σταθερότητα. Οι δύο μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν είναι η μείωση του χρέους και της φορολογίας» κατέληξε ο κ. Βρούτσης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top