Λοβέρδος στο STAR: Δεν μπλοφάρουμε με την Ελιά και τις ευρωεκλογές

«Ο Παπανδρέου έχ��ι δηλώσει παρών στο προσκλητήριο για την κεντροαριστερά»

«Δεν μπλοφάρουμε» ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην εκπομπή του STAR «Live U» για το δίλημμα «Ελιά ή εκλογές» που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

«Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει η κοινοβουλευτική έννοια της δυσαρμονίας: άλλο η σύνθεση της Βουλής που εξέλεξε ο λαός πριν από 2 χρόνια, άλλο η βούληση του λαού τώρα. Πως τεκμαίρεται η βούληση του λαού. Με εκλογές. Αφού λοιπόν ο λαός αποφασίζει, θα αποφασίσει τώρα για τη συνέχεια των πραγμάτων στη χώρα» σημείωσε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

«Μίλησα με τον κ. Σκανδαλίδη στην Βουλή και μου είπε ότι συμφωνεί και ο ίδιος υποστηρίζει το ίδιο. Μίλησα και με τον κ. Βενιζέλο και σε μία διεξοδική συζήτηση είπαμε ότι αυτό δεν είναι ένα δίλημμα που τίθεται εκβιαστικά. Είναι μία εξήγηση της ψήφου με κριτήριο αυτό που τεκμαίρεται τώρα μόνο δημοσκοπικά. Λέει ο λαός ότι δεν θέλει εκλογές. Αφού δεν θέλει εκλογές λογικό είναι να καταλάβει ότι η στήριξη των κομμάτων που δεν θέλουν εκλογές ευθυγραμμίζεται με την βούλησή του. Η στήριξη κομμάτων που είτε θέλουν εκλογές και το λένε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν θέλουν εκλογές, αλλά δεν μπορούν να τις αποτρέψουν, διότι δεν έχουν δύναμη στην Βουλή, οδηγεί σε εκλογές» ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Εμείς έχουμε 30 βουλευτές στην Βουλή και σηκώνουμε κάθε εβδομάδα στις πλάτες μας πολύ βαρύ φορτίο. Μας λένε ”μπράβο που ψήφισες έτσι και η χώρα δεν πήγε σε εκλογές”, αλλά μετά λένε “δεν βαριέσαι”, “η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή”, “όλοι αδέρφια είμαστε στον χώρο της κεντροαριστεράς και θα τα βρουν αυτοί την επομένη ημέρα”, “δεν χωνεύω τον τάδε”, “εκλογές δεν προέρχονται από μία τέτοια διαδικασία, ας κάνω ό,τι θέλω”» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, το ΠΑΣΟΚ το 2010 μόνο του χειρίστηκε την κρίση και «ενώ η χώρα κρατήθηκε και θριαμβολογούν πάνω σε αυτό κάποιοι ή βλέπουν ότι είναι η αρχή για κάτι καλύτερο, τη δική μας προσπάθεια ο δημόσιος ή κοινοβουλευτικός διάλογος την αγνοεί».

«Ο λαός λέει όχι αστάθεια και όχι εκλογές. Αν το λέει αυτό, τότε πρέπει να στηριχθούν τα κόμματα που το υιοθετούν και το ��φαρμόζουν και δύνανται να το εφαρμόσουν με κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή. Δεν είναι εκβιασμός ή απειλή αλλά σεβασμός στη δημοκρατική νομι��οποίηση. Δεν μπλοφάρουμε. Η στάση μας είναι πολύ μετριοπαθής και πολύ δημοκρατική, ευθυγραμμισμένη με την δημοκρατική νομιμοποίηση και την λαϊκή κυριαρχία» ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος.

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Παπανδρέου και την Ελιά σημείωσε: «Είναι παρών στο προσκλητήριο για την ανασυγκρότησης της κεντροαριστέρας. Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει σε επιστολή του ότι θα ήθελε έναν άλλο δρόμο για το σχηματισμό της ενιαίας κεντροαριστεράς. Θα το ακούσουμε μετά τις εκλογές αλλά στο περιβάλλον μας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top