Σοκαρισμένος ο Μητσοτάκης με το πόρισμα για το Λούνα Πάρκ στο ελληνικό

"Δεν θα έπρεπε ποτέ να λειτουργήσει.Θα κάνουμε ελέγχους παντού"

Σοκαρισμένος ο Μητσοτάκης με το πόρισμα για το Λούνα Πάρκ στο ελληνικό

​Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέλαβε σήμερα, Δευτέρα 5 Μαΐου, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), Παρασκευά Νομικό, το 21σέλιδο πόρισμα αναφορικά με την εξέταση τήρησης της νομιμότητας λειτουργίας του λούνα παρκ στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το πόρισμα το οποίο μετά την εντολή του κ. Μητσοτάκη προς το ΣΕΕΔΔ ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (5 ημέρες), διαπιστώνει παραβάσεις ως προς την αδειοδότηση, τον έλεγχο λειτουργίας και την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου για το συγκεκριμένο λούνα πάρκ καθώς και ελλείψεις στο γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας του λούνα πάρκ.

Ο κ.Μητσοτάκης από την πλευρά του δήλωσε ότι «τα συμπεράσματα του πορίσματος είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικά, το συγκεκριμένο λούνα πάρκ δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε λειτουργήσει» και αυθημερόν θα αποστείλει το πόρισμα και στην Εισαγγελία Εφετών και στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έχει έτσι και αλλιώς ζητήσει την έγγραφη απολογία του Δημάρχου Ελληνικού εντός δεκαημέρου για να υπάρξει απόδοση ενδεχομένως και ποινικών ευθυνών.

«Σας μιλάω όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και ως πατέρας τριών ανήλικων παιδιών τα οποία συχνά πηγαίνουν σε χώρους αναψυχής. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η απόδοση των ευθυνών για την συγκεκριμένη περίπτωση το οποίο ούτως ή άλλως θα συμβεί. Το ζητούμενο είναι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι χώροι αναψυχής που περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά μας είναι ασφαλείς και δεν θα θρηνήσουμε ποτέ ξανά ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό, όπως αυτό που θρηνήσαμε την περασμένη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Πρόθεση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι να επεκταθεί ο έλεγχος σε όλα τα 19 θεματικά πάρκα της Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν όλα κανονικά, ενώ πολλά είναι και τα λούνα πάρκ τα οποία λόγω των εξελίξεων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους .

ΒΙΝΤΕΟ STAR LIVE U

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top