Ταξιδάκι στας Ευρώπας... ο Στουρνάρας

Γεμάτη υποχρεώσεις η ατζέντα του ΥΠΟΙΚ

Ταξιδάκι στας Ευρώπας... ο Στουρνάρας

​Ταξίδια, συζητήσεις για το ελληνικό χρέος και παριζιάνικο αέρα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ο οποίος φεύγει αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο κ.Στουρνάρας την Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Eurogroup και την Τρίτη θα προεδρεύσει του Ecofin.

Όμως δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως. Την Τετάρτη ο κ.Στουρνάρας θα βρεθεί στο Παρίσι, όχι για διασκέδαση και αναψυχή αλλά προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Συνόδου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Η σύνοδος του ΟΟΣΑ έχει ως θέμα «Προσαρμοστικές οικονομίες και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς :Ενισχύοντας τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη» και την προεδρεία ασκεί φέτος η Ιαπωνία.

Στο επίκεντρο της συνόδου θα βρεθεί η αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων, μέσα από τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, αλλά και η διασφάλιση πιο αποτελεσματικής παροχής δημόσιων υπηρεσιών. Ακόμη, θα εξετασθούν οι μακροπρόθεσμες τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας, οι δημογραφικές πιέσεις και η κλιματική αλλαγή. Σίγουρα στο επίκεντρο θα βρεθεί η Ουκρανία και οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top