Βενιζέλος: Αν η ΕΛΙΑ αποτύχει, θα υπάρχει πρόβλημα με την αντοχή της κυβέρνησης

Ευρωεκλογές,ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου στο επίκεντρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Αν η ΕΛΙΑ αποτύχει, θα υπάρχει πρόβλημα με την αντοχή της κυβέρνησης

​Ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα είναι ο στόχος της «Ελιάς» και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

«Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας τεχνητού διπολισμού Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως η συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση επί των όρων της κυβερνητικής πολιτικής.

Επιθυμία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, ήταν να συμμετείχαν στην κυβέρνηση όλες οι υπεύθυνες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, μεταξύ αυτών η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ , ξεκαθαρίζοντας πως η συνεργασία αποκλειστικά με τη Ν.Δ. δεν ήταν επιλογή του.

Ο κ.Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι δήθεν "αντιμνημονιακο��" είναι αυτοί που χτυπιούνται υπέρ του μνημονίου τώρα, γιατί δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν τι να προτείνουν. Χάνουν το πολιτικό τους ψωμί».

Μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό, ο κ.Βενιζέλος εκφράστηκε θετικά για την πρόσφατη επισήμανση του κ.Γιώργου Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι παρακολούθημα της συντηρητικής Δεξιάς ή Αριστεράς, τονίζοντας ότι την εκλαμβάνει ως απάντηση σε όσους επιθυμούν ένα ΠΑΣΟΚ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top