Α. Τσίπρας: «Το ευρώ δεν είναι το παν»

Για άμεση επαναφορά κατώτατου μισθού και συντάξεων ��κανε λόγο

​Ανήμερα της Πρωτομαγιάς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στον Α. Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία», τονίζοντας ότι το ευρώ για το κόμμα του δεν είναι το παν.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου, αλλά και του Π. Λαφαζάνη που επανέφεραν το ζήτημα του ευρώ, ο Α. Τσίπρας είπε:

«Ο Μ. Γλέζος εδώ και πάρα πολύ καιρό μέσα από τη σοφία του, τη συλλογική του εμπειρία και την δική του ανάγνωση των πραγμάτων λέει κάτι πολύ απλό, ότι το χρήμα δεν είναι το παν. Ούτε το ευρώ είναι το παν. Κακώς του επιτίθεστε του Λαφαζάνη, ο οποίος έχει την διαφορετική του άποψη, όμως είναι ο πρώτος που εκφράζει δημόσια την συλλογική άποψη του κόμματος. Κακώς του επιτίθεστε και κακώς ψάχνετε να βρείτε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους που έχουν διαφορετική έκφραση και διαφορετική στάση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης ότι τα δημοψηφίσματα είναι μέρος της στρατηγικής του κόμματος, αφού όπως είπε «εμείς δεν θα έχουμε άλλο στήριγμα παρά μονάχα την διαρκή επανεπιβεβαίωση της στήριξης του λαού».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση των μνημονίων, τόνισε όμως ότι αυτό δεν θα γίνει άμεσα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

«Πρόκειται για 400 εφαρμοστικούς νόμους, τους οποίους έχουμε στόχο να τους καταργήσουμε. Προφανώς κάποια πράγματα θα γίνουν άμεσα, κάποια πράγματα θα γίνουν σ’ ένα βάθος χρόνου. Είναι βέβαιο ότι άμεσα θα καταργήσουμε τα μέτρα της λιτότητας, είναι βέβαιο ότι άμεσα θα καταργήσουμε τους εργασιακούς νόμους. Θα φέρουμε τον κατώτερο μισθό στα 750 ευρώ και θα επαναφέρουμε στα προηγούμενα επίπεδα τις χαμηλότερες συντάξεις και σταδιακά το σύνολο των συντάξεων. Ο σχεδιασμός ο δικός μας πρέπ��ι να είναι βασισμένος στα δημοσιονομικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη τη στιγμή».

Όσον αφορά όμως στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φάνηκε τόσο σίγουρος ότι η κυβέρνησή του θα καταφέρει να το πετύχει.

«Αυτά είναι βήματα τα οποία θα τα δούμε και θα τα προχωρήσουμε σταδιακά και θα συναρτηθεί όλο αυτό με την εξέλιξη της οικονομίας. Αν η οικονομία αρχίσει να ��νακάμπτει τότε είναι πιθανό. Δεν θα έχω άδικο αν πω ότι παρέλαβα καμένη γη», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top