Η Σπυράκη… πρόλαβε τον Βρούτση: Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις!

Προανήγγειλε τις μειώσεις στην εκπο��πή του Νίκου Χατζηνικολάου στο STAR

Η Σπυράκη… πρόλαβε τον Βρούτση: Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις!
Πριν τη… στροφή τον πρόλαβε η Μαρία Σπυράκη τον Γιάννη Βρούτση!

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε τη Δευτέρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό» στο STAR τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έρχονται από 1η Ιουλίου και -μάλιστα- μάλλον… κατά λάθος!

Η κα Σπυράκη μιλώντας για τη σύνταξη της μητέρας της είπε ότι δεν θα έχει τι να της απαντήσει όταν… περικοπεί εκ νέου τον Ιούλιο!

«Την ημέρα που κόψανε τη σύνταξη της μητέρα μου, η οποία παίρνει τη μισή σύνταξη από αυτή που εδικαιούτο ο πατέρας μου γιατί πέθανε νωρίς, πήγα στο σπίτι γιατί κρατούσε τα παιδιά και με ρώτησε: “Στην τηλεόραση είπαν ότι κόβουν τις συντάξεις”. Tης απάντησα “βάλε τα παιδιά για ύπνο και μην ακούς τι λέει η τηλεόραση. Δεν υπάρχουν αυτά”. Δεν είχα καμία δικαιολογία. Όπως δεν είχα και για την επόμενη περικοπή, και για την επόμενη περικοπή. Όπως και δεν θα έχω καμία δικαιολογία για την περικοπής της επικουρικής που έρχεται και θα είναι μεσοσταθμικά στο 5%. Όμως, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έκαναν οι γονείς μας, οι δημόσιοι υπάλληλοι, είναι μια θυσία που εξανεμίστηκε» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ!

Την επόμενη ημέρα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έβγαινε στον Σκάι, για να δηλώσει ότι οι με την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας θα υπάρξουν μειώσεις που θα ισχύσουν από 1η Ιουλίου στις επικουρικές συντάξεις! Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως δεν θα υπάρξουν στο εξής άλλες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας χαρακτήρισε «θωρακισμένο» και «νοικοκυρεμένο».

Όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr, το πολυνομοσχέδιο και ο συντελεστής βιωσιμότητας φέρνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιουνίου και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους το 2015.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά στη ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε νέα ψαλίδια, ειδικά στα «προβληματικά» Ταμεία… Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top