Συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου προτού κλείσει η Βουλή ζητά ο Τσίπρας

Με επιστολή του στον Μεϊμαράκη

Συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου  προτού κλείσει η Βουλή ζητά ο Τσίπρας

Να αναλάβει τη θεσμική ευθύνη που του αναλογεί και να ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις «αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τις αναφορές του περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης» προτού κλείσει η Βουλή, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι σήμερα, 25 ημέρες μετά το αίτημα για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης, δεν έχει προγραμματιστεί απολύτως τίποτα και ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πέντε αιτήματα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και έχει συζητηθεί μόλις μία. Επίσης, ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, �� ίδιος έχει καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία». Όπως αναφέρει ειδικότερα, συνολικά έχουν κατατεθεί 60 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δεν έχει προσέλθει να απαντήσει σε καμία.

«Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τέτοια περιφρόνηση της δημοκρατίας και της Βουλής δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

BINTEO STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top