Θεοδωράκης: Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι δεν είναι πασοκογενές

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο δράσης»

Θεοδωράκης: Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι δεν είναι πασοκογενές
«Η χώρα έχει ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο δράσης» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ιδρυτής του Ποταμιού κάλεσε τους πολιτικούς να κάτσουν κάτω και να δουλέψουν και «να μην έχουν τις έτοιμες λύσεις από το εξωτερικό, είτε με τη μορφή των μνημονίων, είτε με τη μορφή άρνησης των μνημονίων», χαρακτηρίζοντας και τις δύο επιλογές το ίδιο λαϊκίστικες.

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι πολλά κόμματα ακολούθησαν το παράδειγμα του Ποταμιού και έβαλαν στα ευρωψηφοδέλτιά τους νέα πρόσωπα, ωστόσο άφησε αιχμές για την σκοπιμότητα των επιλογών: «Βάζουν επειδή το πιστεύουν ή βάζουν απλώς για να κάνουν αντιπερισπασμό στο Ποτάμι; Αυτό ας το κρίνει ο πολίτης».

Ο ίδιος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το Ποτάμι είναι ένα «πασοκογενές» κόμμα, υποστηρίζοντας ότι στο κόμμα του δεν υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ όπου «ένα στα δύο στελέχη του είναι από το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η δημιουργία της τριμελούς κυβέρνησης ήταν ορθή, καθώς αποτέλεσε «μία πράξη ευθύνης επειδή ήμαστε στο παραπέντε μιας μεγάλης καταστροφής».

Τέλος, ο ιδρυτής του Ποταμιού χαρακτηρίζει «μεγάλο πρόβλημα» την αντιμετώπιση της ηγεμονία της Γερμανίας στην Ευρώπη, η οποία «δεν είναι μαγαζάκι της Γερμανίας, Γερμανίας- Γαλλίας, ούτε των βόρειων χωρών», και εκφράζει την ελπίδα ότι «το νέο ευρωκοινοβούλιο με τις λίγο αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά και γενικά με την τάση που υπάρχει να ενισχύσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα οδηγήσει στη μείωση του διακρατισμού στην Ευρώπη».

ΒΙΝΤΕΟ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top