Απολύσεις τέλος για τους δημοσίους υπαλλήλους;

Τι λένε οι Βρυξέλλες και τι υποστηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης

Οι απολύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Κομισιόν.
Συγκεκριμένα, ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι οι απολύσεις ολοκληρώθηκαν, αλλά διευκρίνισε ότι το θέμα της εξόδου ή όχι της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα εξεταστεί το φθινόπωρο σε σχέση με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και την κατάσταση στις αγορές ομολόγων.
Ειδικότερα για τον δημόσιο τομέα είπε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ότι η κυβέρνηση τήρησε με το παραπάνω τις δεσμεύσεις που ανέλαβε σχετικά με την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι στο εξής όσοι αποχωρούν και συνταξιοδοτούνται θα αντικαθίστανται.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις προβλέψεις της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ ότι έρχονται κι άλλες απολύσεις, σε εφαρμογή του Μνημονίου, υποστήριξε ότι «από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει ποσοτικός πίνακας απολύσεων για το 2015» και επισήμανε ότι «αφού προσλαμβάνουμε μόνο έναν για κάθε πέντε που αποχωρεί και δεν ανανεώνουμε τις συμβάσεις του Δημοσίου» δεν υπάρχει τέτοια πιεστική ανάγκη.
Ο ίδιος διευκρίνισε όμως, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Εγώ δεν λέω ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει ποσοτικός στόχος».
Βάσει των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν για τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει 4.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του χρόνου και άλλους 11.000 την επόμενη χρονιά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top